Werking Magiko waterontharder met een magneetsysteem
Combinatie waterontharder met watervitaliser
Voordelen van de Magiko magneet waterontharder
Waterontharder op zoutbasis
 

Wat is kalk?

Kalk is een witte stof die afkomstig is van afzettingen van schelpen die honderdduizenden jaren hebben plaatsgevonden en in de aarde voorkomen. Het bestaat uit twee mineralen, calcium en magnesium. Ons drinkwater, dat grotendeels van grondwater afkomstig is, bevat dan ook kalk.
 

Kalkaanslag

Gebieden met water waarin zich veel calcium- en magnesiumionen bevinden worden hard water gebieden genoemd. In deze gebieden ontstaat tijdens het verwarmen of het koken van water kalkaanslag (ketelsteen). Kalkaanslag is te herkennen als een witte aanslag op tegels, op kranen, in leidingen of in toiletten. Water met een hardheid vanaf drie Duitse graden veroorzaakt al hinderlijke kalkaanslag.
 

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Bij het verwarmen van water komt koolstofdioxide vrij, dat reageert met calciumwaterstofcarbonaat en magnesiumwaterstofcarbonaat in het water. Hierdoor ontstaat kalkaanslag als de vaste stof calciumcarbonaat (en door de aanwezige magnesiumionen ook magnesiumcarbonaat).
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterhardheid
 

Waarom is kalkaanslag een probleem?

 • Kalkaanslag (calciet) is een slechte warmtegeleider waardoor er sprake is van minder effectiviteit en meer warmteverlies bij bijvoorbeeld het gebruik van een c.v. of andere verwarmingselementen

 • U krijgt een hogere gasrekening. Een kalklaag is een isolator. Door de vernauwing van de waterleidingen door kalk kost het meer energie om het water te verwarmen: 1 mm kalklaag betekent 7.5% meer energiekosten, 1.5 mm - 15%

 • Deze kalkaanslag is bovendien schadelijk voor het verwarmingselement

 • Omdat zeep oplost in hard water is er meer zeep nodig om het water te laten schuimen
   

Kalkaanslag door water is een groot probleem in veel bedrijven en huishoudens  

Hoe werkt de Magiko magneet waterontharder?

Kalkaanslag ontstaat door het kristalliseren van de noodzakelijke en gezonde aanwezige mineralen calcium en magnesium. 

De Magiko magneet waterontharder wijzigt de kristalstructuur van het kalk. Daarbij wordt er niks aan het water toegevoegd. De kalkdeeltjes worden door de behandeling fijner en veranderen van het mineraal calciet naar het mineraal aragoniet.

De Magiko magneet waterontharder maakt gebruik van een speciaal gekalibreerd magnetisch veld om dit effect te bewerkstelligen. De kalkdeeltjes die een rol spelen in het balans brengen van het drinkwater blijven colloïdaal opgelost in het water aanwezig.

De Magiko magneetwaterontharder voor 15 mm bestellen (enkele ontharder) 
De Magiko magneetwaterontharder voor 22 mm bestellen (dubbele ontharder) 

Effecten van de Magiko magneet waterontharder

De kalkdeeltjes zullen niet meer neerslaan en hechten in leidingen en apparatuur. De minerale samenstelling van het water verandert niet. Alleen de negatieve effecten van kalkaanslag in allerlei apparaten, zijn voortaan verleden tijd. Er zal zich minder aanslag vormen op tegels en douchecabines. Het kalkaanslag probleem is daarmee verminderd. Zeker als u de magneet waterontharder combineert met een watervitaliser die een extra aanvullende ontkalkende werking heeft.

Aanslag van kalk is ruw en blijft zitten, na gebruik van de magneet waterontharder wordt de nieuwe vorm van kalk fijner en kan het er gemakkelijker worden verwijderd met het schoonmaken van de douche.

Zelf heb ik een vitaliser voor het hele huis en een waterontharder 22 mm.
Ik heb de badkamer schoongemaakt en ontdaan van de kalksteen en ben toen gaan kijken wat de ontkalker deed qua aanslag op de douchekraan. Er ontstaan na verloop van tijd nog wel wat kalkdeeltjes, maar dit is gemakkelijker met schoonmaken weg te halen – de kalk deeltjes zijn fijner en hechten minder dan zoals vroeger aan de ondergrond. Er is nog weinig aanslag bij een waterhardheid van 7,7 Duitse graden in Groningen.


Jay Uijttewaal, eigenaar van Heerlijk Water
 

Update

21-08-2020
Het blijkt dat de vitaliser, zoals bij ons bekend, ook werkt tegen kalkaanslag. Een combinatie van de magneet waterontharder en de vitaliser, of twee vitalisers (waarbij de één klein kan zijn en de andere groot), geeft echter een duidelijke extra vermindering van aanslag. De effectiviteit is afhankelijk van de hardheid van het water.

Het voordeel van de magneet waterontharder is dat deze makkelijk kan worden geplaatst in de meterkast op de waterleiding waardoor het effect in het hele huis aanwezig is en ook de leidingen worden schoongemaakt. Zeker een combinatie van een leiding-watervitaliser voor het hele huis is nuttig voor vermindering van kalkaanslag in het hele huis en de leidingen.

Een kleine vitaliser verminderd de kalkaanslag op de plek waar die wordt gebruikt zoals een douche-, kraan- of inbouw- watervitaliser. Daarbij wordt niet het kalk uit de waterleiding gehaald. Een magneet waterontharder werkt ook altijd voor het gehele huis en is voor beide opties perfect te combineren.Waarom is de combinatie van een magneet waterontharder met watervitaliser essentieel voor water met een goede kwaliteit en een hoge vitaliteit?

De magneet waterontharder vormt een prachtige combinatie met een watervitaliser. Zowel de ontharder als de vitaliser laat de mineralen (dus ook de kalk) oplossen en maakt het water zacht, licht en dus gemakkelijk drinkbaar. In combinatie is het effect nog sterker waardoor er nog minder aanslag is.

 

De vitaliser brengt het water daarna in een harmonische trilling; er vormt zich een vitale structuur die bijdraagt aan een gezonder lichaam.

Als u alleen een magneet waterontharder zou gebruiken heeft het magnetisch veld wat deze genereerd een belastend effect op de vitaliteit van het ontkalkte water. Het water vormt dan haakse structuren. Bij gebruik van een watervitaliser onstaan er structuren die er uit zien als harmonieuze vertakkingen. U kunt de verschillen in de structuur hieronder bekijken.

Informatie over de optimale combinatie van waterbehandelingen voor het beste drinkwater, zoals ontkalken, filteren en vitaliseren. 


Voordelen van de Magiko magneet waterontharder

 • Hoeft niet te worden opgeladen, geen onderhoud

 • Eenvoudig te installeren

 • Kan makkelijk meegenomen worden bij verhuizing

 • Gebruikt geen zout of elektriciteit en bovendien is het product onderhoudsvrij

 • De kristalstructuur van de kalk wordt fijner doordat het mineraal calciet wordt omgezet naar aragoniet

 • Er is aanzienlijk minder kalkaanslag en oude kalkaanslag uit de leidingen lost op

 • De oppervlaktespanning van het water wordt lager, waardoor het oplossend vermogen van het water toeneemt en de mineralen opgelost bijven in colloïdale vorm en daardoor beter opneembaar en verwerkbaar zijn voor mens, dier en plant

 • Het product is L x H x B  11 cm x 7,5 cm x 8,5 cm en neemt dus weinig ruimte in uw meterkast in

 • Na de aankoop hoeft er niets te worden vervangen aan het product

 • De ontharder wordt geplaatst op de hoofdleiding en werkt dus voor het water in het hele huis

 • Drie maanden gebruik: niet goed geld terug garantie

 • Kan warmte besparen doordat de kalk uit de leidingen oplost en niet gaat functioneren als een isolator

 • Heeft geen invloed op de waterdruk

 • Zwembaden, sauna's of jacuzzi's zijn makkelijker schoon te houden

 • Spaarzamer omgaan met reinigingsmiddelen

 • Geen kringen of vlekken als gevolg van het afwassen

 • Vermindering van het gebruik van zeep en wasmiddelen

 • De afwasmachine hoeft niet onthard te worden en er is minder afwasmiddel nodig

 • Apparaten blijven beter en langer functioneren omdat er minder kalk in aanslaat

 • Kan helpen om de huid gezonder te houden

 • Kan een rol spelen bij het verminderen van jeuk of huid irritatie

Montage Magiko magneet waterontharder

De Magiko magneet waterontharder is gemakkelijk op de leiding te installeren en vast te draaien met vier meegeleverde inbus schroeven.
 

De prijs van de Magiko magneet waterontharder

Voor een 22 mm waterleiding (doorsnede) raden wij twee expemplaren aan van de Magiko magneet waterontharder voor een extra versterkende werking. Voor een 15 mm waterleiding kunt u een enkel expemplaar gebruiken.
 

Hoe wordt de Magiko magneet waterontharder geplaatst?

Meet de doorsnede van de waterleiding op, dit is normaal gesproken 15 of 22 mee millimeter doorsnede qua dikte.
 • Bij een 15 mm buis kunt u de enkele Magiko magneet waterontharder bestellen
   
 • Bij een 22 mm raden wij aan om de dubbele versie van de Magiko magneet waterontharder te bestellen
De magneet waterontharders zijn ook geschikt voor buizen van andere materialen zoals roestvrijstalen, kunststof of ijzer.

Denk erom dat er voldoende ruimte is op de leiding minimaal: 8,5 cm in de lengte en 4 (hoogte) x 6 (breedte) cm naar buiten toe.

Waterontharder op zoutbasis

 

Voor het volledig verwijderen van kalkaanslag.
 

Tegenwoordig heeft Heerlijk Water ook een waterontharder op zoutbasis in zijn assortiment, wanneer u veel last heeft van kalkaanslag is dit een oplossing die de kalkdeeltjes fysiek uit het water haalt. Op die manier heeft u geen enkele last meer van aanslag in de douche, kranenapparaten et cetera. De ontharder is instelbaar zodat er toch voldoende mineralen in het water aanwezig kunnen blijven.

We adviseren deze ontharder in gebieden met hard water, bijvoorbeeld boven de 8 of 9 Duitse graden. We kunnen deze zout ontharder zodanig instellen dat er toch voldoende kalk en magnesium in het water aanwezig blijft om het water een goede structuur te geven.
 

Neem contact met ons op voor advies in uw situatie.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Beste lezer,

Na bijna 15 jaar heb ik besloten om te gaan stoppen met Heerlijk Water. Ik heb al lange tijd lichamelijke klachten waardoor ik in het werk veel afhankelijk was van anderen wat me veel energie heeft gekost. Afgelopen jaren waren zwaar door enerzijds verhuizing/verbouwing, mantelzorg en overlijden in de familie. En aan de andere kant niet op tijd voldoende rust nemen en te ambitieus geweest. Dat heeft geleid tot een zware burn-out vooral op fysiek niveau. 

Daar ben ik van aan het herstellen en wanneer ik in de loop van volgend jaar voldoende sterk ben ga ik op zoek naar een geschikte opvolger voor Heerlijk Water. 

Voor het bestellen van waterfilterpatronen verwijs ik u door naar: www.aquaphor-waterfilters.be/online-store/Wisselpatronen-c41254210 

Ik heb het werk met heel veel liefde en plezier gedaan en vind het erg jammer. En aan de andere kant gaat er natuurlijk weer een andere deur open en in de toekomst zal ik me gaan bezighouden met het geven van lezingen en retraites voor innerlijke verdieping


Dank voor uw begrip en de fijne samenwerking. 

heart 

Jay Uijttewaal, Heerlijk Water