Blauw licht, keuze voor lampen en hoe beter te slapen.

Blauw licht, keuze voor lampen en hoe beter te slapen.
 

  • Van nature is de mens gericht op een natuurlijke lichtbron zoals zonlicht, vuur, een olielamp of een gloeilamp. Deze natuurlijke lichtbronnen hebben een licht spectrum wat in balans is en waar alle kleuren voldoende in voorkomen.
  • Gloeilampen en halogeenlampen hebben een vloeiend kleurverloop led en spaarlampen hebben geen natuurlijk kleurverloop.
  • Halogeenlampen en gloeilampen zijn goed. Maar in de slaapkamer kun je hallogeen lampen beter vermijden in verband met de transformator die sterke stoorvelden kan opwekken.
  • Pas bij het slapen op met een elektrische wekker! Deze kan namelijk een heel sterk magnetisch veld opwekken. Je kunt veel beter een opwind wekker of een met een batterij gebruiken.
  • Ledlampen geven door zogenaamde geschakelde voeding vuile stroom. Er kunnen dan hogere stromen in de kabels ontstaan die onevenwichtige elektrische en magnetische velden veroorzaken en bij oude huizen mogelijk zelfs storingen en brand kunnen veroorzaken.
  • Spaarlampen geven meer blauw licht af en verminderen de aanmaak van melatonine, het hormoon dat er verantwoordelijk voor is dat je goed in slaap kunt vallen. Spaarlampen bevatten kwik en wanneer deze kapotgaan kunnen er hoge concentraties kwik in de lucht vrijkomen. Bovendien zijn ze in de winter niet echt zuiniger omdat ze geen warmte afgeven zoals gloeilampen.
  • Op je mobiele telefoon zit ook een functie meestal om blauw licht te filteren, op deze manier kun je ook de aanmaak van melatonine bevorderen. Ook op je computer kun je een programma installeren om te voorkomen dat je voortdurend aan blauw licht wordt blootgesteld zie: https://justgetflux.com/

Kortingsacties

Voor het neutraliseren van laagfrequente straling (van apparaten, lampen, in de auto of trein) kun je heel goed een Energieplaat gebruiken. Deze is nu in de aanbieding (tot en met 31 december) voor maar € 99! (normaal € 117)
      13-12-2019 11:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.