Gezondheidsbelasting door statische elektriciteit

Gezondheidsbelasting door statische elektriciteit
Synthetische stoffen en materialen veroorzaken elektrische velden ook wel elektrostatisch veld.

Bijna alle kunststoffen veroorzaken dit. Je kunt het herkennen aan een schok bij het beetpakken van bijvoorbeeld een metalen deurklink.
Kunststoffen in huis kunnen laden creëren van 2000 tot 20 000 volt/m.
Het probleem is dat deze elektrische ladingen de ionen huishouding in de lucht verstoren. Er ontstaan meer grootionen. De hoeveelheid de kleinionen neemt af, terwijl deze juist de luchtkwaliteit verbeteren.
 

Praktisch gezien kun je de luchtionen positief invloeden door:

 • Vernevelen van water (ook douche).
 • Kaarsen en openhaard.
 • Planten die zuurstof creëren zoals varens, drakenbloedboom, vioolplant etc.
Factoren die de luchtionen negatief beïnvloeden:
 
 • Elektrostatische velden.
 • Elektrische apparaten, beeldschermen, straling.
 • Stof en rook, slechte ventilatie.
 • Airco, lucht behandeling en droge lucht.
 • Kunststof materialen.

  Wist u dat knuffels van kunststof materiaal een sterk statische elektrisch veld kunnen creëren van 200 tot wel 16 000 volt?


  Dat kan een oorzaak zijn van het slechte slapen bij kinderen. Vaak heb ik  sterke belasting van een slaapplek kunnen vaststellen bij een stralingsmeting.

  Statisch elektriciteit kan leiden tot bijvoorbeeld ademhalingsklachten, allergieën, onrust, hoofdpijn, duizeligheid en stress.

  De oplossing zou een bioprotect card plat op het  bed geplakt kunnen zijn. De elektrische lading wordt dan omgezet in een energie die het lichaam niet meer stoort.

  Eventueel kan ook en energieplaat worden geplaatst, deze heeft ook een gunstig effect op de luchtionen en neutraliseert elektrostatische belasting.


 

Knuffels die niet door kinderen gemist kunnen worden met slapen kunnen worden aangekleed met katoen.

Over het algemeen kun je het binnenklimaat verbeteren door natuurlijke materialen/kleding te gebruiken zoals hout, kurk, riet, steen, katoen, zijde, wol en linnen.

Metalen in huis zoals radiatoren, een bad en metalen deurkozijnen kunnen statische magneetvelden veroorzaken, deze zijn vooral belastend wanneer je er dichtbij bent. Probeer bij het slapen 50 cm afstand te houden van de radiator, andere metalen voorwerpen, luidsprekerboxen en koptelefoons.

Wist u dat het bellen met een mobiele, of Dect (draadloze huistelefoon) equivalent is aan het vlak in de buurt hebben van een UMTS zendmast?

Wij raden een telefoon aan die niet straalt als er niet wordt gebeld (ecomodus plus) en het gebruik van Radisafe anti-straling stickers.

Uitgebreide informatie met beschermingsproducten bij straling

Bron/inspiratie:
Elektrostress en gezondheid door Prof. Michiel Haas en Henk Wever

      28-02-2018 13:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.