De wederkerigheid van het leven

De wederkerigheid van het leven


Al een lange tijd werk ik met de watervitalisers. Ook voel ik mij sterk verbonden met het element water. Eigenlijk kun je zeggen dat alles een soort essentie heeft. Een essentie is een soort geestelijke blauwdruk van het fysieke ding of de fysieke stof. Wanneer je liefde of verbinding voelt met iets, een element, een plant, een dier dan voel je eigenlijk deze verbinding met de essentie ervan welke geestelijk is.

Natuurlijk zijn we hier samen in de stof aanwezig in het fysieke lichaam. Maar het is het geestelijke dat het fysieke aanstuurt. Het is het onstoffelijke dat het stoffelijke regeert. Het is het subtiele dat de grove vorm creëert. Door liefdevol en bewust om te gaan met alles om ons heen worden we tegelijkertijd gevoed en drukken we onze verbinding uit met alles.

Wanneer we verbinding voelen met ons gevoel, met de natuur, met ons eigen energieveld, kunnen we ervaren dat de binnen- en buitenwereld in elkaar overgaan. Dat alles als een ervaring door ons heen kan stromen en dat op die manier de elementen, de wind, het water, de zon en de lucht ons opladen.

Dat is zeker in deze tijd belangrijk, om stevig te ankeren in je eigen energie, los van media en wat andere mensen denken. De aarde is een levend en bewust wezen, door daar verbinding mee te maken ontstaat er een soort wederkerigheid. Op het moment dat de mens voor de aarde en de mensen om zich heen gaat zorgen en beseft dat hij afhankelijk is van alles om zich heen. Dan reikt het bewustzijn, de aarde en de mensen om hem heen terug naar hem uit om hem te ondersteunen. In die zin zijn we eigenlijk symbiotische wezens.
 
  Jay Uijttewaal     05-11-2020 11:41     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Marian van Bokhoven -  12-03-2021

Net in de stromende regen+ wind gelopen, samen met Terra, onze 14 jarige labrador en 'Ja, ik stond regelmatig even stil om naar boven en naar bomen te kijken. Voelde me ongelooflijk verbonden met de elementen.. Prachtig moment(en)!

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies