Effectieve topkwaliteit waterfilter oplossingen voor iedere situatie 
 

Eenvoudig te installeren en vervangen waterfilter mogelijkheden, zowel voor onder het aanrecht als voor het hele huis.
 

In de natuur is er een natuurlijke zuivering van water aanwezig door waterplanten waarin talloze micro-organismen werkzaam zijn die mineralen opnemen en afvalstoffen omzetten om opnieuw opgenomen te kunnen worden als voedingsstof. Ook ons lichaam heeft water nodig dat mineralen bevat. Onze filters laten voldoende mineralen in het water achter en maken het daardoor mogelijk dat het lichaam water met een hoge energiewaarde beter kan opnemen. 

Onze waterfilters zijn gemaakt van hoogwaardige actieve kool afkomstig van kokosschaal. Het filtermedium bevat vele hele fijne poriën waarin chemische bestrijdingsmiddelen, medicijnen, chloor en stoffen die gemaakt zijn van aardolie zoals plastics uit het drinkwater worden verwijderd. Ook halen onze waterfilters zware metalen zoals lood en koper maar ook ijzer uit het drinkwater. Daardoor smaakt het water weer helemaal zuiver. Het filtermedium bevat zilverionen die niet kunnen uitspoelen. Deze zilverionen in het filter zorgen voor een antibacteriële werking en dus extra hygiëne.
 

Wanneer een waterfilter voor drinkwater gebruiken?

Om te voorkomen dat het grondwater opraakt wordt er tegenwoordig steeds vaker oppervlaktewater toegevoegd aan grondwater. Dat zorgt er vaak voor dat het water een onprettige bijsmaak krijgt en dat er meer residuen van schadelijke stoffen achterblijven in het drinkwater. Ook grondwater raakt in toenemende mate vervuild met een enorme diversiteit aan onnatuurlijke stoffen.
 

Waarom een waterfilter combineren met een watervitaliser?

In sommige gebieden waar het water geen bijsmaak heeft en uit de grond wordt gewonnen kunt u overwegen om alleen een watervitaliser te gebruiken. Echter, ons advies is om een combinatie van een hoogwaardig waterfilter met een watervitaliser te gebruiken. Een waterfilter zal er in alle gevallen voor zorgen dat het water fysiek zuiver wordt en nog beter van smaak is. Het gebruik van een combinatie van een vitaliser en een waterfilter zorgt voor drinkwater van hoge kwaliteit met pure levenskracht en een zachte smaak. 

In verband met water filteren is het belangrijk te realiseren dat de gecombineerde trillingsinformatie van diverse verontreinigingen, bijvoorbeeld medicijnen (zoals anticonceptie) of bestrijdingsmiddelen, veel belastender voor het lichaam is dan de fysieke hoeveelheid. Deze is over het algemeen qua hoeveelheid namelijk te vergelijken met een paracetamoltablet in een zwembad. Deze informatie van stoffen in je drinkwater vormt een homeopathische cocktail die je lichaam belast en je immuunsysteem verwart. Je stelt je lichaam zo onnodig bloot aan onnodig medicijngebruik of toxines. Dit kan bijdragen aan bijvoorbeeld onvruchtbaarheid of ondermijning van je immuunsysteem.

En juist om op dit homeopathische niveau te ontstoren en de informatie te neutraliseren en te her-informeren met vitale ondersteunende energie, gebruiken we de watervitaliser. Dus als u zich zorgen maakt over dergelijke stoffen in het drinkwater, dan is ons advies om ook zeker het water vitaliseren.

Het waterfilter kan vóór of achter een Leliveld vitaliser worden geplaatst. Het water blijft vitaal, ook na het filteren. Het gebruik van een waterfilter in combinatie met een water vitaliser is ook geschikt voor bijvoorbeeld zwembadwater en vijvers voor koi vissen. 
 

Wij helpen u graag om op basis van uw persoonlijke situatie en budget een geschikte oplossing te adviseren. Neem daarvoor contact met ons op.
 

Over onze waterfilters

De Aquaphor filterpatronen die wij leveren zijn voorzien van AQUALEN®. Dit is een ionen uitwisseling vezel gemaakt van verkoolde kokos schaal. Deze vezel is verweven met fijnere koolstof korrels zodat ze op hun plek blijven en optimaal in contact komen met de verontreinigingen in het water. Het is als het ware een soort netwerk met fijne poriën die de schadelijke stoffen binden.

Algemene informatie over Aquaphor waterfilters met een vergelijking tussen Brita en Aquaphor waterfilterkannen.
 


 

Het filterpatroon kan op hoge snelheid het water bevrijden van verontreinigingen zonder snel dicht te slippen.

Al onze filters hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Al onze filters leveren in tegenstelling tot veel andere goedkopere filters die alleen actieve kool gebruiken een hoge en stabiele filterprestatie gedurende de hele gebruiksperiode.
 

Onze waterfilters filteren ondermeer: 

 • chloor en afbraakproducten van chloor
 • organische verbindingen
 • bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en pesticidenresiduen
 • residuen van medicijnen
 • deeltjes en zwevende deeltjes
 • zware metalen zoals lood en koper
 • asbestdeeltjes 
 • optioneel tegen bacteriën en parasieten
 • ijzer
   

De verschillende filtermogelijkheden:
 

 • Een heel huis waterfilter die bij de watermeter achter de hoofdkraan wordt geïnstalleerd en het water in het hele huis of appartement zuivert, niet alleen van roest of zand maar ook van chloor, organische chemicaliën, pesticiden, fenol, zware metalen en meer.. Goede effectieve filtratie, totaal oplossing voor het hele huis.

 • Een waterfilter dat op een eenvoudige manier in het aanrechtkastje kan worden ingebouwd, met of zonder aparte kraan en watervitaliser. Extra effectieve fijne filtratie.
   
 • Een waterfilter dat op een eenvoudige manier in het aanrechtkastje kan worden ingebouwd, met speciaal hollevatensysteem als bescherming tegen bacteriën met of zonder aparte kraan en watervitaliser. Extra effectieve fijne filtratie, ook tegen bacterien. 
   
 • Tweevoudig waterfilter voor onder het aanrechtMeest effectieve fijne filtratie, ook tegen bacterien!
   
 • Een mineralisatie waterfilter wordt gebruikt om belangrijke mineralen weer toe te voegen aan het water wanneer het water is onthard of behandeld met osmose en praktisch geen mineralen meer bevat. Daarnaast worden ook zware metalen en chemicaliën effectief uit het water gefilterd.
   
 • Een waterfilterkan (twee mogelijkheden) voor gebruik op het aanrecht (altijd nog beter en goedkoper dan het kopen van plastic flessen).

Vraag en antwoord over water filteren.

Voor meer waterfilter mogelijkheden neem contact met ons op.
 

Een filter in combinatie met een watervitaliser?

Wij adviseren altijd een combinatie met een watervitaliser. Water werkt namelijk, ook al zijn de fysieke chemische verontreinigingen eruit door het filteren, als een soort homeopathisch middel dat toch de belastende trillingen van deze verontreinigingen vasthoudt en daardoor je lichaam belast. Door de vitaliser wordt het water als het ware gereset en het smaakt ook direct veel zachter, het is veel voller, drinkt veel makkelijker weg, beter opneembaar voor het lichaam en bovendien is er ook minder kalkaanslag. 

Meer informatie ove ontkalken, filteren en vitaliseren de optimale combinatie van waterbehandelingen voor het beste drinkwater. 
 

Vergelijking tussen Brita en Aquaphor waterfilterkannen
 


Drinkwater in Nederland

 

Veel van het drinkwater in Nederland wordt gemaakt van grondwater, het wordt gewonnen op een diepte van 50-100 meter, waardoor alle bacteriën en virussen al uit het water verwijderd zijn. Het water is 10-100 jaar oud. Ondanks alle milieuverontreiniging is het meeste grondwater nog redelijk schoon en van goede kwaliteit.

Helaas beginnen tegenwoordig meer drinkwaterbedrijven oppervlaktewater toe te voegen aan het drinkwater, wat zorgt voor extra chemische vervuiling. Het komt ook voor dat grondwater vervuild raakt met meststoffen waardoor het niet meer geschikt is voor drinkwaterbereiding.
 
In het westen (de grootste delen van Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland) van het land kan uit het grondwater door het zout geen drinkwater worden gemaakt en wordt oppervlaktewater uit Rijn en Maas gebruikt. Ook in andere delen van het land wordt soms oppervlakte water toegevoegd aan het grondwater om drinkwater te bereiden (bijvoorbeeld in Groningen 25%) Oppervlaktewater bevat meer schadelijke stoffen vanwege lozing van afvalwater in de rivieren en uitspoeling van bestrijdingsmiddelen en meststoffen in de landbouw.

De hardheid van water en waterfilters

De filters die wij aanbieden laten voldoende natuurlijke mineralen in het water. Deze mineralen geven het water een unieke kleuring en kwaliteit. Echter, om ervoor te zorgen dat het water licht van smaak is en makkelijk drinkbaar, is het ook belangrijk dat het niet te hard is. Daarvoor kunt u als de hardheid boven de zeven Duitse graden is een waterfilter combineren met een waterontkalker, deze breekt het aanwezige kalk en zet het om in aragoniet, een onschadelijk vorm van kalk die geen hardnekkige aanslag (ketelsteen) vormt, en dus ook in uw lichaam geen aanslag kan veroorzaken.

Door de mineralen kan het water beter de energie van de vitaliser opnemen en een natuurlijke wisselwerking aangaan met het lichaam. In de natuur vormen de mineralen de structuur voor het vasthouden van de vitaliteit van het water. Mineralen geven het water een unieke kleuring en maken het water levend. Voorbeelden van deze mineralen zijn: calcium, magnesium, natrium, kalium, carbonaten en sulfaten. Het beste is om de vitalizer na het waterfilter te plaatsen.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies