Delta Escalda - Waterontharder opzoutbasis

 

Wat deze ontharder uniek maakt is dat je de hardheid kunt instellen. Dit is ook de reden waarom we deze waterontharder opgenomen hebben in ons assortiment. Onze ervaring is namelijk dat als er een bepaalde hoeveelheid kalk (calcium en magnesium) aanwezig blijft in het water dit het water een unieke smaak, kleuring en structuur geeft. We hebben vaker ervaren dat mensen volledig onthard water niet prettig vonden om te drinken. Ons advies is om de ontkalker in te stellen op een waterhardheid van 3 of 4 duitse graden. Ook is er de mogelijkheid om het water na het ontharden weer te mineraliseren. Op die manier smaakt het water voller en kan het lichaam het water makkelijker opnemen. In dat geval kunt u er zo veel calcium en magnesium uithalen als u wenst.  

De Delta Escalda is een zeer compacte simplex all-in-one ontharder met één harsfles. Deze ontharder heeft een capaciteit van 1m³ en levert zacht water totdat de harsen verzadigd zijn. Hij heeft dan zijn capaciteit bereikt en moet genereren. Dit genereren duurt slechts 15 minuten waarna hij weer zacht water levert. De Delta waterontharders zijn zeer zuinige apparaten, voor een regeneratie is er slechts 300 gram zout en 18 liter water nodig. Dit is weinig in vergelijking met andere ontharders met dezelfde capaciteit. 

 

Waarom een waterontharder?

 

Geen kalkafzetting met in uw waterleiding 

Kalk zet zich af in de waterleidingen in uw woning. Dit leidt tot een vernauwing van de leiding met een verlaagde doorstroming als gevolg.
 

Geen energieverlies meer

De kalk uit uw leidingwater zet zich af op het verwarmingselement van heel wat huishoudapparaten, denk maar aan de verwarmingsketel, wasmachine, koffiezetapparaat, vaatwasmachine, waterkoker… De kalk vormt een isolatielaag rond het verwarmingselement waardoor er meer energie nodig is om het water op te warmen.

 

Langere levensduur 

Diezelfde huishoudapparaten gaan sneller stuk door kalk in het water. Dit kan voorkomen worden door enkel zacht water te gebruiken waardoor de apparaten een langere levensduur kennen, wat wel kostenbesparend is.

 

 • Geen elektriciteit of batterij
  Een stroomvoorziening is niet nodig. 

 • Compact & flexibel
  Het installeren van de systemen kan op vele manieren uitgevoerd worden.

 • Watergestuurd
  De waterdruk is voldoende voor de correcte werking van het toestel.

 • Laag zout- & waterverbruik
  Door de compactheid van de harsen is er minder spoelwater en zout nodig tijdens de spoeling.

 • Ontwikkeling en productie onder één dak
  Door de bewaking van de kwaliteit van ontwerp en productie garanderen we een kant-en-klaar topproduct.

 • Mogelijkheid tot instelling van een resthardheid
  In goed overleg met uw installateur kan het water een bepaalde hoeveelheid kalk behouden. Wij van Heerlijk Water zijn daar voorstander van. Dit heeft als reden dat kalk en magnesium mineralen zijn die het water ook smaak, structuur en een unieke kleurig geven. Onze ervaring is dat wanneer alle kalk uit het water verdwenen is het water minder goed te drinken is. 
   

Waarom een water ontharder combineren met een watervitaliser en een waterfilter?

De combinatie van een waterontharder met een watervitaliser en een waterfilter zorgt voor een goede verbetering van de waterkwaliteit. De ontharder verwijdert weliswaar kalkaanslag, maar de vitaliteit verandert niet, daarom ons advies voor het gebruik van een watervitaliser. De vitaliser brengt het water daarna in harmonie, er vormt zich een vitale waterstructuur die bijdraagt aan een gezonder lichaam. Het water komt daardoor meer overeen met het water in uw lichaam waardoor het makkelijk opneembaar is en lekker weg drinkt. Door ook een waterfilter te gebruiken verwijdert u de chemische verontreinigingen en zware metalen, zodat ook de smaak neutraal is. 

Productcombinaties van vitalisers en waterfilters
 

Een product met voordelen voor mens en millieu
 


Afmetingen en specificaties

De Delta Escalda kan zowel aan de achterzijde als op beide zijkanten aangesloten worden.


Afmetingen

 • 242 (b) x 538 (d) x 483 (h) mm (incl. bypass)

 •  Max. lengte afvoerslang: 5 m
 •  Max. opvoerhoogte afvoerslang: 2 m

 •  Max. lengte aanzuigslang tussen ontharder en zoutreservoir: 3 m

Technische Specificaties

 •  Harsvolume 3 L

 •  Aansluitingen bypass 3/4”

 •  Werkdruk 1 – 8 bar

 •  Debiet (Δp 1 bar) 1500 l/h

 •  Uitwisselingscapaciteit 150 m3/ppm CaCO3

 •  Waterverbruik/regeneratie 18 L

 •  Zoutverbruik/regeneratie 0,3 kg

 •  Duur van de regeneratie 15 min

 •  Max. temperatuur 40° C

 •  Inhoud zoutreservoir Delta Escalda 15 kg

 •  Inhoud zoutreservoir Delta Isera 25 kg

  Installatie informatie

  De installatie van een zout ontkalker laten wij altijd doen door een ervaren lokale loodgieter. De ontharder moet na 1000 liter regenereren wat 300 g zout kost.
  Capaciteit is 1500 l/h. Het bijbestellen van zout kost: €10,- voor 25 kg en €300,- voor 1000 kg (exclusief verzending of transport). 
  Alle Delta ontharders worden geleverd inclusief een waterhardheid testset en een zak zout (25kg). 
  Alle Delta waterontharders zijn individueel getest en zijn uitgerust met ingebouwd regelventiel voor resthardheid, dubbele beveiliging in de zoutbak en zijn voorzien van een bypass.

  Heerlijk Water installeert geen waterontharders maar laat dit doen door lokale kundige installatie bedrijven. Enkele bedrijven vindt u in de bijlage. U kunt ook zelf een betrouwbare loodgieter uit uw omgeving zoeken.

  Onderaan deze pagina vindt u de uitgrebreide brochure over deze producten, een beknopte beschrijving hoe de hardheid in te stellen en de installatie handleiding.

Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 1.559,00
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

7 dagen

Voorraad

2

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.