Delta Escalda - Waterontharder opzoutbasis

 

Waarom en wanneer een waterontharder op zout-basis?

Heerlijk Water verkoopt nu ook zout ontharders die door middel van zout het calcium en magnesium uit het water kunnen halen en daarmee dus kalkaanslag volledig voorkomen. Het zijn waterontharders die instelbaar zijn. Op die manier wordt er een beetje calcium en magnesium in het water behouden zodat het water nog wel goed smaakt maar je tegelijkertijd nog geen aanslag krijgt. 
Onze ervaring is inmiddels dat bewuste mensen liever geen water drinken waar álle mineralen uit zijn gehaald. Het water smaakt dan vaak leeg of dood en de mineralen geven in de waterstructuur en een soort extra volheid. Daarom hebben we ook een mineralisatie filter toegevoegd wat na het ontharden klein beetje mineralen weer toevoegt.

De mensen die al een zout ontharder hebben die niet instelbaar is en bijvoorbeeld in de keuken weer wat extra mineralen willen toevoegen zoals: calcium, kalium, natrium en magnesium, zouden kunnen overwegen een mineralisatie waterfilter aan te schaffen (die tegelijkertijd zware metalen en chemicaliën uit het water verwijderd).

Dit is een afbeelding van water dat is behandeld door een zout ontharder en vervolgens met de Aqua Oriënte is gevitaliseerd waarna er weer mineralen zijn toegevoegd met de K7M mineralisatie filter. Omdat het K7M filter hele fijne mineralen aan het water heeft toegevoegd ziet u extra duidelijk hoe er mooie organische structuren ontstaan als gevolg van de vitaliser.

                        


Ons advies is om de waterontharder in te stellen op een waterhardheid van 3 of 4 duitse graden. Op die manier smaakt het water voller en kan het lichaam het water makkelijker opnemen, in dat geval kunt u er zo veel calcium en magnesium uithalen als u wenst. 

De Delta Escalda is een zeer compacte simplex all-in-one ontharder met één harsfles. Deze ontharder heeft een capaciteit van 1m³ en levert zacht water totdat de harsen verzadigd zijn. Hij heeft dan zijn capaciteit bereikt en moet genereren. Dit genereren duurt slechts 15 minuten waarna hij weer zacht water levert. De Delta waterontharders zijn zeer zuinige apparaten, voor een regeneratie is er slechts 300 gram zout en 18 liter water nodig. Dit is weinig in vergelijking met andere ontharders met dezelfde capaciteit. 

 

Waarom een waterontharder?

 

Geen kalkafzetting met in uw waterleiding 

Kalk zet zich af in de waterleidingen in uw woning. Dit leidt tot een vernauwing van de leiding met een verlaagde doorstroming als gevolg.
 

Geen energieverlies meer

De kalk uit uw leidingwater zet zich af op het verwarmingselement van heel wat huishoudapparaten, denk maar aan de verwarmingsketel, wasmachine, koffiezetapparaat, vaatwasmachine, waterkoker… De kalk vormt een isolatielaag rond het verwarmingselement waardoor er meer energie nodig is om het water op te warmen.

 

Langere levensduur 

Diezelfde huishoudapparaten gaan sneller stuk door kalk in het water. Dit kan voorkomen worden door enkel zacht water te gebruiken waardoor de apparaten een langere levensduur kennen, wat wel kostenbesparend is.

 

 • Geen elektriciteit of batterij
  Een stroomvoorziening is niet nodig. 

 • Compact & flexibel
  Het installeren van de systemen kan op vele manieren uitgevoerd worden.

 • Watergestuurd
  De waterdruk is voldoende voor de correcte werking van het toestel.

 • Laag zout- & waterverbruik
  Door de compactheid van de harsen is er minder spoelwater en zout nodig tijdens de spoeling.

 • Ontwikkeling en productie onder één dak
  Door de bewaking van de kwaliteit van ontwerp en productie garanderen we een kant-en-klaar topproduct.

 • Mogelijkheid tot instelling van een resthardheid
  In goed overleg met uw installateur kan het water een bepaalde hoeveelheid kalk behouden. Wij van Heerlijk Water zijn daar voorstander van. Dit heeft als reden dat kalk en magnesium mineralen zijn die het water ook smaak, structuur en een unieke kleurig geven. Onze ervaring is dat wanneer alle kalk uit het water verdwenen is het water minder goed te drinken is. 
   

Waarom een water ontharder combineren met een watervitaliser en een waterfilter?

De combinatie van een waterontharder met een watervitaliser en een waterfilter zorgt voor een goede verbetering van de waterkwaliteit. De ontharder verwijdert weliswaar kalkaanslag, maar de vitaliteit verandert niet, daarom ons advies voor het gebruik van een watervitaliser. De vitaliser brengt het water daarna in harmonie, er vormt zich een vitale waterstructuur die bijdraagt aan een gezonder lichaam. Het water komt daardoor meer overeen met het water in uw lichaam waardoor het makkelijk opneembaar is en lekker weg drinkt. Door ook een waterfilter te gebruiken verwijdert u de chemische verontreinigingen en zware metalen, zodat ook de smaak neutraal is. 

Productcombinaties van vitalisers en waterfilters
 

Een product met voordelen voor mens en millieu
 


Afmetingen en specificaties

De Delta Escalda kan zowel aan de achterzijde als op beide zijkanten aangesloten worden.


Afmetingen

 • 242 (b) x 538 (d) x 483 (h) mm (incl. bypass)

 •  Max. lengte afvoerslang: 5 m
 •  Max. opvoerhoogte afvoerslang: 2 m

 •  Max. lengte aanzuigslang tussen ontharder en zoutreservoir: 3 m

Technische Specificaties

 •  Harsvolume 3 L

 •  Aansluitingen bypass 3/4”

 •  Werkdruk 1 – 8 bar

 •  Debiet (Δp 1 bar) 1500 l/h

 •  Uitwisselingscapaciteit 150 m3/ppm CaCO3

 •  Waterverbruik/regeneratie 18 L

 •  Zoutverbruik/regeneratie 0,3 kg

 •  Duur van de regeneratie 15 min

 •  Max. temperatuur 40° C

 •  Inhoud zoutreservoir Delta Escalda 15 kg

 •  Inhoud zoutreservoir Delta Isera 25 kg
   

  Installatie informatie

  De installatie van een zout ontkalker laten wij altijd doen door een ervaren lokale loodgieter. De ontharder moet na 1000 liter regenereren wat 300 g zout kost.
  Capaciteit is 1500 l/h. Het bijbestellen van zout kost: €10,- voor 25 kg en €300,- voor 1000 kg (exclusief verzending of transport). 
  Alle Delta ontharders worden geleverd inclusief een waterhardheid testset en een zak zout (25kg). 
  Alle Delta waterontharders zijn individueel getest en zijn uitgerust met ingebouwd regelventiel voor resthardheid, dubbele beveiliging in de zoutbak en zijn voorzien van een bypass.

  Heerlijk Water installeert geen waterontharders maar laat dit doen door lokale kundige installatie bedrijven. Enkele bedrijven vindt u in de bijlage. U kunt ook zelf een betrouwbare loodgieter uit uw omgeving zoeken.

  Onderaan deze pagina vindt u de uitgrebreide brochure over deze producten, een beknopte beschrijving hoe de hardheid in te stellen en de installatie handleiding.

Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 1.299,00
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

7 dagen

Voorraad

2

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.